Kaasuanalysaattori

Tehomuuntajassa tapahtuva ikääntyminen ja alkava vika voidaan havaita parhaiten muuntajaöljyyn liuenneita kaasuja analysoimalla. Erilaisissa vikaantumisprosesseissa syntyy erilaisia kaasuja ja näitä voidaan mitata joko ottamalla muuntajaöljystä näyte ja tutkimalla se laboratoriossa tai vaihtoehtoisesti muuntajan kylkeen asennettava kaasuanalysaattori mittaa arvot itsenäisesti. Kaasuanalysaattorin etu on sen mahdollisuus ottaa näytteitä jatkuvasti ja raportoida näitä tietoja suoraan kunnonvalvontaan. Myös inhimillisistä ja ympäristöllisistä tekijöistä aiheutuvat mittaushäiriöt jäävät tällöin pois (esimerkiksi huolimaton näytteenotto kostealla säällä).

Laboratorionäytteillä päästään tarkempiin tuloksiin, mutta ennaltaehkäisevässä kunnossapidossa kaasuanalysaattoreilla päästään riittävään tarkkuuteen kun halutaan selvittää muuntajan kunnon kehittymistä ja näiden pohjalta arvioida lisätutkimusten ja huollon ajankohtaa.


hydrosoft

Meidän valikoimastamme löytyvät saksalaiset MTE:n Hydrocal -kaasuanalysaattorit. Ne ottavat näytteitä 20 minuutin välein, ovat kooltaan kompakteja sekä helposti asennettavissa. Tuotteet ovat niin kevyitä, ettei niille tarvitse erikseen rakentaa omaa perustaa, vaan ne voidaan liittää suoraan muuntajan kyljessä olevaan venttiiliin. Hydrocalien kosteusmittauksessa käytetään puolestaan Vaisalan kosteusanturia.

Kaikki analysaattorit ovat varustettuja 4...20mA analogisilla ulostuloilla ja digitaalisilla releillä hälytyksiä varten. Kaasuanalysaattoreihin on saatavilla myös monipuolisempia yhteyksiä, kuten Ethernet -kaapeleita tai langatonta teknologiaa (GSM/GPRS).

  

 Kysy rohkeasti lisätietoja ja tarjousta juuri Teille sopivimmasta tuotteesta!