Maasulkuvirran kompensointjärjestelmät

Multirel on toimittanut maasulkuvirran kompensointiin liittyviä laitteita ja oheispalveluja jo yli kymmenen vuoden ajan. Päätuotteitamme ovat itse kompensointiin liittyvät laitteet, maasulkuvirran kompensoinnin tietotaito ja konsultointi sekä räätälöity kompensointikoulutus. Asiakkaamme koostuvat verkko- ja sähköyhtiöistä sekä urakointia tarjoavista palveluyrityksistä.

 

Kela  KHJK laitesuojat  HPCI käyttönotto
 REGDP paneeli       Maasulkukoe laitekaappi

 

Maasulkuvirran kompensointisäätäjän osalta edustamme saksalaisvalmisteista A-Eberle REG-DP -tuotevalikoimaa, josta löytyvät oikeanlaiset säätimet paneeli- ja seinäasennuksiin. Säädinyksiköt varustetaan kohteen mukaisilla väyläliityntä- ja lisäkorteilla. Saman valmistajan laajasta tuotevalikoimasta löytyvät myös erilaisten maasulkutilanteiden havainnointireleet tyyppiä EOR-D ja EOR-3D.

Monissa tapauksissa on kustannustehokkain vaihtoehto sijoittaa maasulkuvirran kompensointilaitteet omaan puistomuuntamorakennukseen sähköasemalle. Tyypillisesti lisärakennukseen sijoitetaan ZN-maadoitusmuuntaja ja kompensointikela lisävastuksineen, sekä tapauksesta riippuen kompensointikelan erotinkojeisto. Säätäjän ja maasulkureleiden sijoituspaikka määrätään tapauskohtaisesti.

Multirel Oy:n toimittamat kompensointikelat ja lisävastukset valmistaa tunnettu tšekkiläinen EGE. Maadoitusmuuntajan, erotinkojeiston ja puistomuuntamon osalta voimme tarjota useita eri vaihtoehtoja ja laitekokonaisuuksia asiakastoiveiden mukaisesti.


Tarvittavien maasulkuvirran kompensointilaitteiden toimitussisältö ja asiakkaan koulutustarve räätälöidään aina tapauskohtaisesti.