Tehomuuntajat

Multirel myy KONCAR öljyeristeisiä tehomuuntajia Suomessa. Tehdas on tunnettu korkeasta laadustaan ja täsmällisistä toimituksistaan. Multirelin kautta on toimitettu yli 100 tehomuuntajaa joista jokainen on toimitettu sovitun aikataulun mukaisesti. 

www.koncar-dst.hr

Tuotetiedot: pdftehomuuntaja.pdf981.03 KB 


Suurtehomuuntajat

Von Roll Elco valmistaa öljyeristeisiä tehomuuntajia aina 800 MVA nimellistehoon ja 500 kV nimellisjännitteille saakka. Jännitteensäätö tapahtuu joko käämikytkimellä tai väliottokytkimellä. Muuntajat soveltuvat ulkokäyttöön vaihteleviin sääoloihin. Von Roll suurtehomuuntajia Multirel on toimittanut Fingrid Oyj:lle.

www.vonroll.com

  Tuotetiedot: pdfsuurtehomuuntajat.pdf4.63 MB

 

 


Referenssi 1

koncar nosto 

Vanha ja uusi vaihtaa paikkaa.

koncar pimea

Uusi muuntaja kytkettynä verkkoon 12 tuntia aloittamisen jälkeen.

Multirel on erikoistunut hyvin vaativien muuntajatoimitusten toteuttamiseen. Referensiprojekteina on mm. toimitettu 3 kappaletta 50MVA muuntajaa vesivoimalaitoksille yhden viikon aikana.

Jotta laitokselle syntyisi mahdollisimman vähän tuotantotappiota oli vanha muuntaja poistettava ja uusi muuntaja saatava toimintakuntoon yhden päivän aikana. Lisähaasteen projektille toi ulkona paukkuva -25°C pakkanen. Hyvällä suunnittelulla ja vahvoilla sidosryhmillä oli lopputuloksena onnistunut projekti josta todistuksena on asiakkaan tekemät uudet muuntajatilaukset.

 

 

 

 

 

 

 


Referenssi 2

Koncar 40

Muuntajatila

 

 

Koncar cooling

Jäähdytinhuone

Multirel on toteuttanut useita kokonaisprojekteja jossa muuntajan  jäähdytysjärjestelmä on vakiosta poikkeava. Esimerkkinä tästä on Helsingin keskustassa sijaitseva Kluuvin sähköasema jossa muuntajien jäähdytysjärjestelmä on ainutlaatuinen jopa Euroopan mittakaavassa. Jäähdytysjärjestelmässä muuntajien lämpöhäviö käytetään ensisijaisesti maanalaista tunnelijärjestelmän lämmittämiseen.  Muuntajan lämpöhäviö siirretään muuntajasta öljy-vesi lämmönsiirtimellä jäähdytysvesikiertoon. Jäähdytysvedellä lämmitetään luolaston tuloilmaa. Varmistuksena ovat lämmönsiirtimet kaukokylmäverkkoon ja vesijohtoverkkoon. Vesijäähdytysjärjestelmät ovat erilliset kummallekin muuntajalle ja niillä on omat valvonta- ja ohjauskeskuksensa.  Ohjauskeskuksen kosketusnäytöltä loppukäyttäjä voi säätää jäähdytysjärjestelmän toimintaa. Lopputuloksena oli ainutlaatuinen kokonaisuus:

    • Jossa muuntajan elinikä maksimoidaan pitämällä muuntajan lämpötila mahdollisimman tasaisena ja alhaisena.
    • Muuntajan hukkalämpöä hyödynnetään maksimaalisesti tunneliverkoston lämmittämiseen.

Multirel vastasi projektista kokonaisuudessaan.