Pientuotannon lisääntyminen ja liikenteen sähköistyminen, sekä sähköön pohjautuvien lämmitysteknologioiden (mm. lämpöpumput) yleistyminen lisäävät pienjänniteverkkojen kuormitusvaihteluita. Tämä ilmiö on Suomessa vielä melko tuore, mutta Keski-Euroopassa varsinkin aurinkovoiman pientuotanto on ollut yleistä jo 2010-luvun alusta lähtien. Yhteistyössä paikallisten verkkoyhtiöiden kanssa saksalainen laitevalmistaja A.Eberle Gmbh on kehittänyt ratkaisun, jolla jännitevaihtelut, sekä jännite-epäsymmetria saadaan hallintaan ilman jakeluverkon vahvistamista.
Laitteiston toiminta perustuu älykkääseen ohjaukseen ja puolijohdetekniikkaan, jonka avulla osa tehosta ohjataan kulkemaan laitteiston apumuuntajien kautta. Tekemällä kytkennät jännitteen nollakohdissa vältytään aiheuttamasta säröä tai välkyntää. Laitteen hyötysuhde on myös erittäin hyvä (>99 %), koska säätöä tehdään vain silloin kun tarpeen ja muuna aikana laitteisto toimii "ohituksella". Nopea reagointiaika (<30 ms) mahdollistaa jopa jännitekuoppien pienentämisen.
LVRSys voidaan asentaa verkon eri kohtiin tarpeesta ja verkon rakenteesta riippuen. Älykkään impedanssilaskennan ja kuormitusvirran mittauksen avulla jännitettä voidaan säätää tarkemmin huomioiden säätöpisteen ja verkon "häntäpään" välinen jännitteenalenema. LVRSys voidaan sijoittaa joko katujakokaappiin, tai pienempitehoiset ratkaisut myös pylvääseen asennettavaan kaappiin. Tehoportaita löytyy laajasti 11- 630 KVA:n tehoalueella, joten suurienkin verkkojen regulointi on mahdollista.
Laitteisto on periaatteessa huoltovapaa ja toimii myös verkon vikatilanteissa ja kestää jopa 50 kA oikosulkuvirran. Mikäli laiterikko tapahtuisi, niin sekään ei häiritse sähkönjakelua, sillä LVRSys:n automaattinen ohitustoiminto kytkeytyy päälle ja sähkönjakelu jatkuu normaalisti, mutta ilman jännitteensäätöä.
Jakeluverkon siirtokapasiteettia voidaan kasvattaa merkittävästi ilman verkon vahvistamista. Alla olevassa taulukossa on esitetty kahden eri kaapelityypin siirtokapasiteetti käyttäen jännitteenalenemalle tiukkaa 3%:n raja-arvoa. Taulukosta nähdään, että LVRSys:n avulla siirtomatka, tai vaihtoehtoisesti siirtoteho voidaan kolminkertaistaa ilman verkon vahistusta.
Seuraavassa sama asia on vielä esitetty kuvaajien muodossa, eli käyrien kuvaajat ovat kaapelin maksimipituudet 3%:n jännitteenalenemalla/jännitteennousulla siirtotehon funktiona.. Ylemmässä kuvassa tilanne ilman LVRSys-säätäjää ja alemmassa kuvassa LVRSys-laitteiston avulla toteutettuna (säätöalue +/-6%, voidaan valita tarpeen mukaan)